kristian-egelund-wmdcUQ0CJ4c-unsplash

Løbetræning

Jeg vil løbetræne som en vigtig del af min motion. Mit mål med løbetræningen er at vedligeholde og gradvist forbedre min kondition og derigennem opnå større overskud og holde kroppen og sindet sundt.

Jeg har valgt en løbedistance på 5 km da det ikke vil tage for meget tid i en travl hverdag, men er tilstrækkelig til at få pulsen op og få en effektiv konditionstræning ud af.

Som alt andet, kan jeg bedre holde motivationen hvis jeg sætter mig løbende mål, registrere mine resultater og følger udviklingen. Jeg vil løbende tilmelde mig til forskellige 5 km’s løb og gradvis sætte mål om at forbedre min tid.

Motion – jan. 2020 – juni 2020

Jeg vil sætte mig et nyt mål for at holde mig i gang i det nye år. Mit mål denne gang går på at opbygge og vedligeholde vanen for at dyrke motion over en længere periode, et halvt år.

Jeg har oplevet at regelmæssig motion har været tilsidesat i den seneste tid, pga. en travl hverdag. Selvom jeg udmærket er klar over hvor meget godt fysisk aktivitet kan gøre for kroppen og alle de gavnlige effekter man får ud af regelmæssig motion.

Jeg sætter mig derfor målet om at dyrke motion minimum tre – fire gange om ugen (svarende til hver anden dag) i gennemsnit over en periode på 6 måneder, fra start januar 2020 til og med juni 2020. Det giver i snit 90 træningsgange, som jeg total set skal nå i perioden. Følgende aktiviteter medtager jeg som en omgang motion:

  • Løb, min. 3 km
  • Cirkeltræning, min. 20 min
  • 3 x 7 min. workout [af 12 øvelser]
  • Gåture, min. 5 km eller min. 300 kalorier
  • Cykle til og fra arbejde [10 km]

Jeg vil måle min “kondition” eller resultat igennem løb. Derfor vil jeg arbejde efter at kunne løbe 5 km. på 24 min. sidst i juni. Jeg vil løbe min. én gang om ugen, hvilket oftest vil være en intervaltræning. Jeg vil samtidig observere min vægt i perioden. Jeg vil opnå et mindre vægttab på 6 kg, så min vægt på nuværende 79,5 kg kommer ned på 73,5 kg. Jeg satser på at den regulære træning automatisk resulterer i dette vægttab og at jeg ikke behøver at ændre noget drastisk i min kost 😉

Jeg vil notere mit løb og min vægt én gang hver uge.

Fra uge 24 og frem…

Min fitness, Fitness 1 i Horsens, har meddelt at de åbner igen pr. onsdag 10. juni. Jeg har den samme dag været over og starte træningen igen. Jeg tog en rask gåtur med stigning på løbebåndet, hvor jeg brændte 300 kalorier. Jeg kunne også konstatere at den smule form jeg byggede op er røget i den seneste tid og min vægt er også tilbage til starten igen.

Men jeg har dog fået fornyet energi og lyst til at gøre om på det. Så jeg går målrettet efter at få den bedste tid som muligt her sidst i juni. Jeg vil i denne periode notere alle mine træningsgange.

Træning – den sidste del af juni

Status frem til uge 23

Løbetræning

UgeLøb [km]Tid [min]Min/kmVægt [kg]∆ Min/km [%]∆ Vægt [%]Antal træningsgange
17 - 23-------
15 & 16---77,05,493,25-
13 & 14------7
11 & 12------7
09 & 10---77,0-3,257
07 & 08---78,0-1,908
05 & 06---78,5-1,255
03 & 04---78,5-1,257
01 & 02---79,0-0,607

Status – uge 15 til 23

Jeg har ikke holdt mit mål om jævnlig træning regelmæssigti disse uger. Jeg har haft enkelte løbeture, nogle gåture og cykelture med familien, men ikke noget regulært som jeg vil. Det har været svært at holde motivationen oppe.

Der har været nok at se til på arbejdet og mine investeringer. Herudover har vi brugt noget krudt på vores hus og have. De løb jeg havde tilmeldte mig i maj blev afløst. Og med ændret situation pga. Covid 19 restriktioner hvor fitness også var lukket, har det været svært for mig at holde mine planer. Det har været svært at finde tiden til motion, selvom jeg udmærket ved at det er undskyldninger.

Status efter de første 14 uger

Jeg holder de forudsatte 7 træningsgange om ugen. I den seneste tid, med Covid 19 og “hjemmegående” har vores motion været lange gåtur og 7 min. træningsøvelser hjemme.

Status efter de første 6 uger

Jeg er kommet godt i gang med træningen. Det har kunne lade sig at gøre at nå de 7 træningsgange over 2 uger, lige undtagen for uge 5 og 6. I uge 5 var jeg på en forretningsrejse i Indien og var meget presset med tiden. De manglende 2 omgange skal indhentes i uge 7 og 8 😉

Jeg er dog ikke kommet i gang med at løbe endnu. Det skal jeg snart begynde på. Jeg har igennem arbejdet tilmeldt mig til at løbe 5 km på “Bick & Run 2020” i Aarhus som finder sted d. 19/05. Så målet for den kommende periode er at komme i gang med løbetræning.

Vægtmæssigt går det stille frem. Min forretningsrejse til Indien og forkælelse med lækre mad og drikke har kostet lidt på vægtsiden også. Lad os se hvordan det går i den kommende periode.

Løbetræning – DHL løbet – 21.08.2019

Jeg skal deltage i DHL – løbet i Aarhus med mine arbejdskollegaer d. 21.08.2019

Sidste år fik jeg en tid på lidt over 28 minutter på 5 kilometers ruten. Det var jeg ikke helt tilfreds med, men fik ikke gjort noget ved løbetræningen siden. Nu har jeg fået muligheden for at træne lidt op til løbet i år. Så nu skal der gøres noget ved det!

Jeg har ikke løbetrænet meget siden sidste DHL. Jeg testede i dag (17.07.2019) min tid på bare 3 km. som viste ca. samme resultat som ved DHL sidste år.

Der er lidt over en måned til DHL-løbet. Jeg vil gerne arbejde på at nå en tid på omkring 25 min. på 5 kilometer ruten, dvs. 5 min./km.

Mit resultat til DHL løbet ved Mindeparken i Aarhus: 25 min og 50 sek. Jeg er overordnet tilfreds med resultatet hvilket er en klar forbedring i forhold til det samme løb og den samme rute sidste år! Det blev til en forbedring af løbetiden på 6,3% i forhold til den første måling d. 17.07.2019. Alt i alt er jeg tilfreds med resultatet. Nu vil jeg finde et nyt løb eller sætte et nyt mål at træne op til for at holde konditionen vedlige.

Comments are closed.