grant-lemons-80424-unsplash

Mit første lejlighedskøb

Ejendomsinvesteringer med udlejning som indtægtskilde udgør den største andel i min samlet investeringsportefølje.

Her kan du se oversigt over ejendomme i min portefølje.

Ejendomsinvestering har hidtil givet mig de bedste afkast. Her kan du læse om min første lejlighed som jeg købte som 18-årige og de erfaringer jeg fik derfra samt hvad det har betydet for min succes indenfor ejendomsinvesteringer siden.

Ejendomsinvesteringer har hidtil givet mig de bedste afkast.

Min første lejlighed

Jeg kom tidlig ind på ejendomsmarkedet og købte min første lejlighed allerede som 18-årig, mens jeg gik på HTX. Det var en et-værelseslejlighed på 45 kvm og lå i Vrold, Skanderborg. Købsprisen var 375. 000kr. Da jeg var på SU og kun havde avisbud arbejde i weekender, blev købet kun godkendt med kaution fra et nært familiemedlem.

Min første lejlighed i Vrold, Skanderborg

Jeg har ikke haft nogen børneopsparing, som mange andre børn. Men jeg har altid haft godt styr på min økonomi og har været god til at spare op af mine lommepenge og fra fritidsarbejde. Dette gjorde mig i stand til at lægge 10% kontant udbetaling til optagelse af lånet.

Renovering

Jeg fik renoveret lejligheden med hjælp fra en murer i familien. Jeg malede hele lejligheden og lagde nyt gulvtæppe. Jeg malede også køkkenskabene med råd fra en maler. Der blev lagt fliser på væggene rundt langs køkkenbordet.

Nye fliser i køkken

I badeværelset blev der lagt gulvvarme og nye gulvfliser og vægfliser samt nyt badeværelsesskab med vask og spejl. Det opfriskede lejligheden en hel del.

Nye fliser og håndvask i badværelse

Ejendomsinvesteringer med udlejning som indtægtskilde udgør den største andel i min samlet investeringsportefølje. Her kan du se oversigt over ejendomme i min portefølje.

Min første udlejning

Blot et halvt år inde I mit liv som ejendomsejer fik jeg en roomie. Det var min gode ven, som også gik på en ungdomsuddannelse. Han betalte mig 1500 kr. pr. måned alt inklusivt, hvilket var en god deal både for ham og jeg. Således blev jeg ejendomsudlejer for første gang. Det at have en roomie gjorde desuden at ungdomslivet blev meget sjovere og ikke mindst huspligter som rengøring, madlavning osv. blev nemmere. Der er en masse gode minder fra den tid som jeg ikke vil være foruden.

Mit første ejendomssalg

Efter 2,5 år solgte jeg lejligheden til 475 000 kr., da jeg skulle flytte til Aalborg for at læse. Dvs. lejligheden var steget 100 000 kr. i værdi. Efter ejendomsmægler salær fik jeg ca. 70 000 kr. i afkast fra salget. Min udgift til at renovere lejligheden svarer nok nogenlunde til den lejeindtægt jeg endte med at få fra min roomie.

Afkast og forrentning

Min afkast på 70 000 kr. skal måles med mit kontant indskud på 37500 kr. ved købet af lejligheden. Det vil sige afkastet på 70 000 kr. svarer til en forrentning på ca. 35% pr. år. over 2,5 år. Hertil boede jeg jo i min egen lejlighed for en forholdsvis lille husleje som udgjorde af udgifterne (renter, bidragssatser og skatter). Dermed har min første ejendomsinvestering uden tvivl været en rigtig god investering.

Oplevelsen

Det var dengang en ubeskrivelig fed oplevelse at have sin egen lejlighed som den eneste i omgangskredsen. I det hele taget det at bo alene i så ung en alder gav en masse gode livserfaringer og indsigt i voksenlivet, men det at eje min egen lejlighed gav mig desuden økonomisk forståelse og enorm selvtillid.

Startskuddet til voksenlivet

Jeg satte mig ind i ejendomssalg, låntyper, renter, bidragssatser, ejendomsskat, renoveringer osv. som har betydet at jeg sidenhen har kunne forstå og snakke med de voksne om ejendomskøbsrelaterede emner. Det gav mig en stor økonomisk selvsikkerhed og var et godt startskud til voksenlivet.

Livet som studerende

Ikke mindst blev livet som studerende på universitetet med disse penge på kontoen noget sjovere. Ikke at jeg udtømte opsparingen med fest og ballade. Selvom jeg dog ikke kunne kalde mig millionær, har det med sund og fornuft aldrig heddet sig: ”Jeg har ikke råd”. Og jeg var altid et par skridt foran, så ingen økonomiske forpligtelser har bekymret mig i livet som voksen. Bare den følelse gjorde mig til millionær på sin vis.  

Min anbefaling

Min tidlige erfaring med ejendomsinvestering samt positive oplevelser med udlejning til roomie har haft en stor betydning for min succes med ejendomsinvesteringer i dag. Så jeg vil klart anbefale andre unge at investere I ejendomme, hvis man har mulighed for det, med eller uden hjælp fra forældrene.

Comments are closed.